Google lanceert zakelijk adviesprogramma voor Android smartphones

Er zijn vele honderden Android smartphones om uit te kiezen. Google schept hier nu voor bedrijven wat meer orde in door het lanceren van een nieuw programma, Android Enterprise Recommended.

Android Enterprise Recommended
Android als besturingssysteem heeft vele voordelen. Het is opensource en kan dus door vele fabrikanten gebruikt worden. Dit betekent dat de keuze in smartphones die draaien op Android ook gigantisch groot is. Volgens Google zijn er momenteel zelfs 2 miljard actieve Android apparaten. Voor bedrijven of IT-managers kan dit een nadeel zijn. Als zij voor hun medewerkers een Android telefoon moeten uitzoeken, dan kan het aanbod wel eens te overweldigend zijn. Google wil met het programma Android Enterprise Recommended meer orde in het aanbod brengen.

Android Enterprise Recommended is een programma dat Google speciaal voor bedrijven in het leven heeft geroepen. Dit programma biedt een aantal vereisten waar een Androidsmartphone aan moet voldoen, waardoor het voor een bedrijf makkelijker wordt gemaakt om een keuze te maken. Deze vereisten leggen de focus op beveiligingsupdates, systeemupdates, betrouwbare software- en gebruikerservaring et cetera.

Gecertificeerd door Google
Als een Android smartphone aan alle eisen van het programma voldoet, krijgt het het onderstaande predicaat mee. Hiervoor zal een toestel eerst uitvoerig getest moeten worden door Google. Een aantal onderdelen waar op getest wordt, vind je hieronder.

  • Minimaal Android 7.0 Nougat
  • Gegarandeerd 3 jaar lang beveiligingsupdates vanaf 90 dagen na lancering
  • Minimaal 2GB RAM en 32GB intern geheugen

Goedgekeurde smartphones
Uiteraard zijn er al een aantal apparaten goedgekeurd. Google adviseert bedrijven dan ook een van de volgende Android smartphones:

  • BlackBerry KEYone en Motion
  • Google Pixel, Pixel XL, Pixel 2 en Pixel 2 XL
  • Huawei Mate 10, Mate 10 Pro, P10, P10 Plus, P10 Lite en P smart
  • LG V30 en G6
  • Motorola X4 en Z2
  • Nokia 8
  • Sony Xperia XZ1, XZ1 Compact, XZ Premium, XA2 en XA2 Ultra

In de toekomst zullen hier natuurlijk meer toestellen bij komen. Daarnaast zal Google bij de lancering van een nieuwe Android versie het programma aanpassen. Het Android Enteprise Recommended-programma is hier te vinden.

Onze partners
Veelgestelde vragen

Kennisbank

Lees meer

Support

Bel, mail of bezoek ons van maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur

Lees meer

Direct contact

Heeft u een vraag, opmerkingen of suggestie? Neem direct contact met ons op.

Lees meer