Extra Veilig Internet

Phishing, Ransomware en Cryptojacking en andere malware. Jammer genoeg worden veel ondernemers hiermee geconfronteerd bij gebruik van het Internet. Volgens onderzoek van Centraal Beheer is een derde van alle MKB ondernemers in 2018 geconfronteerd met een cyberincident. Helaas zijn de cijfers voor 2019 niet veel rooskleuriger.

Om te voorkomen dat gebruikers op verkeerde sites terecht komen is de dienst Extra Veilig Internet ontwikkeld. Deze dienst is beschikbaar op alle KPN xDSL en FTTH verbindingen die u via Dufaco ICT afneemt. Extra Veilig Internet werkt op alle werkplekken, smartphones en andere devices die via de met EVI uitgeruste EVC naar het internet gaan. EVI is geen firewall en beschermd niet tegen virussen die op andere manieren op een device terecht kunnen komen (USB, VPN etc).

EVI beschermt de gebruikers wel tegen:

Phishing
Een e-mail met een foute link erin is een veelgebruikte manier om je gegevens te achterhalen of je over te halen om geld over te maken.
Ransomware
Ransomware is een type malware, ofwel kwaadaardige software, die een computer blokkeert of bestanden versleutelt. Pas als je losgeld (ransom) betaalt zou je de computer of de bestanden weer kunnen gebruiken.
Cryptojacking
Cryptojacking is een online bedreiging die zich op een computer of mobiel apparaat verbergt en de rekenkracht van het apparaat gebruikt om vormen van online geld, die bekend staan als cryptovaluta’s, te “delven”. Het is een dreiging die webbrowsers kan overnemen en allerlei apparaten kan binnendringen, van desktops en laptops tot smartphones en zelfs netwerkservers.
Malware
Marlware of “kwaadaardige software”, is een overkoepelende term die een kwaadaardig programma of code beschrijft die schadelijk zijn voor computersystemen.
Botnets
Een vorm van een virus waarmee een device geïnfecteerd kan zijn. Botnets gebruiken besmette hosts om veelal kwaadwillende acties te ondernemen. Is een werkplek onderdeel van een botnet dan kan deze worden ingezet voor spam of een ddos aanval op een website zonder dat de gebruiker zich hiervan bewust is.
Downloaden van virussen en schadelijke content.
Het downloaden virussen en sites die proberen scripts uit te voeren met schadelijke content worden geblokkeerd. Ook als een website is gecompromitteerd maar nog niet opgenomen in EVI werkt deze bescherming. Https downloads kunnen niet worden ingezien en vereisen separatie endpoint security.

Behalve tegen phishing wordt de gebruiker beter beschermd tegen onder meer ransomware en sites met malware. De gebruikers kunnen nog steeds naar alle websites gaan, EVI is geen filter. Alleen als een site malware of andere gevaarlijke content bevat wordt deze geblokkeerd en ziet de gebruiker een waarschuwingspagina.

EVI is ook alert op verdacht netwerkverkeer van en naar webadressen die niet veilig zijn. Ook als een bedrijfscomputer al deel uitmaakt van een botnet, kan deze niet door criminelen worden misbruikt. EVI werkt op basis van FortiGuard. FortiGuard beschikt over een enorme database met malafide websites. Deze wordt voortdurend geactualiseerd. Zo kan worden voorkomen dat de internetgebruiker per ongeluk op verkeerde sites belandt.

IP adressen
EVI werkt met zowel losse IPv4 adressen als met subnets.

Voor bestaande verbindingen geldt dat het oorspronkelijke IP adres (subnet) wordt meegenomen naar EVI.

Alerting
Als een gebruiker middels een browser naar een website of IP adres gaat welke voorkomt in de Fortiguard database dan toont EVI een waarschuwingspagina. Applicaties maar ook virussen die “onder water” naar zo’n website gaan worden wel geblokkeerd maar krijgen geen melding.

Logging
EVI kan helaas geen logging beschikbaar stellen op gebruikersniveau van wat er wordt geblokkeerd. De kans is hierbij namelijk groot dat er veel (bijzondere) persoonsgegevens worden verwerkt. In het kader van de AVG is de optie logging dan ook niet actief.

Direct beschikbaar
De dienst Extra Veilig Internet is nu al direct beschikbaar. Wil je weten of EVI iets voor jou organisatie is? Neem dan contact met ons op via sales@dufaco.nl of via 088 5000 900.

Onze partners
Veelgestelde vragen

Kennisbank

Lees meer

Support

Bel, mail of bezoek ons van maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur

Lees meer

Direct contact

Heeft u een vraag, opmerkingen of suggestie? Neem direct contact met ons op.

Lees meer