Planning Omnummering Vodafone

Enkele weken geleden hebben we u verteld dat de 06-nummerreeksen voor mobiele oplossingen langzamerhand opraken in Nederland; op dit moment is al ruim 91% in gebruik. Als gevolg hiervan is er wetgeving opgesteld waarin staat dat een 06-nummer alleen mag worden gebruikt voor diensten waarin spraak (bellen) wordt gebruikt. Voor toepassingen als een mobiel pinapparaat, een mobiele USB stick (dongel), modem of een tablet met simkaart moet een 097-nummer worden gebruikt.

Ook voor (kritische) toepassingen, zoals bijvoorbeeld een alarmsysteem, een koelapparaat, medische apparatuur, energiemeters, gemalen (waterschap), verkeerslichten etc. dient een 097-nummer te worden gebruikt. Om deze wetgeving te implementeren, zal Vodafone de komende maanden, bestaande klanten met mobiel internet abonnementen, omnummeren naar 097-nummers.

 

Wat betekent de 097 omnummering voor u en wanneer vindt deze plaats?

Indien u gebruik maakt van een mobiel internet abonnement met een 06-nummer dan zal Vodafone dit nummer in de komende maanden omzetten naar een 097-nummer. De omnummeractie zal geheel automatisch plaatsvinden. Mogelijk dat u wel uw apparaat eenmalig aan en uit dient te zetten om opnieuw contact te maken met het Vodafone netwerk.
Het omnummeren van uw 06-nummers naar 097-nummers vindt plaats in week 19.

U kunt via deze link uw 097-nummers opzoeken.