Hosted IP Telefonie oplossing

Hosted IP Telefonie (HIP) van Dufaco Telecom is een uit een netwerk geleverde telefonieoplossing. De telefooncentrale waarop je gaat bellen bevindt zich niet meer fysiek bij jouw op locatie, maar staat centraal volledig redundant opgesteld in twee beveiligde datacenters. Hierdoor kan een bijzonder hoge beschikbaarheid van de telefonieoplossing worden gegarandeerd. Middels licenties kun je kiezen welke functionaliteit je wilt gebruiken. Als je op een later moment gebruik wilt maken van meer functionaliteit kan je volstaan met de aanschaf van een licentie en hoeft er niet te worden geinvesteerd in dure hardware.

Op jouw locatie worden nieuwe IP telefoons aangelegd, welke via een netwerkverbinding worden verbonden met de Hosted IP Telefonie oplossing.

 

Voordelen van HIP Telefonie

Hosted IP Telefonie kent de volgende voordelen:

 

-       Je kunt gebruik maken van functionaliteit die voorheen alleen op dure grootzakelijke telefooncentrales beschikbaar was. Hierdoor word je in staat gesteld om de communicatie met jouw klanten optimaliseren. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een keuzemenu waarmee klanten wordt gevraagd een keuze te maken (toets één voor verkoop, toets twee voor administratie). Hierdoor komen jouw klanten altijd uit bij een medewerker die gekwalificeerd is om ze optimaal van dienst te zijn.  Door gebruik te maken van simoultaneous ring is het mogelijk om meerdere telefoontoestellen (bijvoorbeeld een vast en een mobiel toestel) te laten overgaan op het moment dat er gebeld wordt. Hiermee kan de bereikbaarheid van jouw medewerkers verbeteren. 

 

 -       In geval van calamiteiten blijf je telefonisch bereikbaar doordat gesprekken dynamisch kunnen worden gerouteerd, bijvoorbeeld naar een mobiele telefoon.

 

 -       De administratieve werklast kan worden teruggedrongen doordat gebruikers veelvoorkomende instellingen zelf kunnen instellen.

 

 -       Meer flexibiliteit fysiek; bij verhuizingen kan de gebruiker volstaan met het meenemen van zijn eigen toestel. De toestellen bepalen welk telefoonnummer ze hebben. Voor nieuwe locaties is maar de helft van de netwerkbekabeling benodigd doordat er geen aparte bekabeling voor telefonie en voor het interne netwerk hoeft te worden aangelegd.

 

 -       Hosted IP Telefonie wordt geleverd op basis van Broadsoft technologie. Broadsoft is marktleider op het gebied van Hosted IP Telefonie. Dit uit zich onder andere in de uitstekende ondersteuning en bijbehorende stabiliteit van de oplossing; in tegenstelling tot open source oplossingen kan op dit platform wél garanties worden gegeven. Het telefonieplatform wordt door alle grote telecombedrijven gebruikt, waaronder KPN, Belgacom en  Vodafone.

 

1.1. Servicelevel

De minimale gegarandeerde beschikbaarheid is afhankelijk van de servicelevel afspraak die jij met Dufaco maakt.

Voor deze hosted IP Telefonie oplossing geldt een minimale beschikbaarheid van 99,9% op jaarbasis (uitgaande dat op de netwerkverbinding ook een servicelevel afspraak van 99,9% geldt). Je kunt 24 uur per dag, zeven dagen per week een storing bij ons aanmelden, deze is dan uiterlijk binnen zes uur hersteld.

Wil je meer informatie over Hosted IP Telefonie? Neem dan contact met ons op via 088 5000 900 of via sales@dufaco.nl