Voorkom slamming. Wat kunt u doen?

.

Na één belletje ongewild vastzitten aan een telefoonabonnement bij een andere provider. Het overkomt steeds meer MKB’ers: slamming. Wat kunt u hieraan doen?

Krijgt u telefonisch een aanbieding voor een goedkoper contract? Wees dan alert. Eén keer ja zeggen is genoeg om vast te zitten aan een contract dat u helemaal niet wilt. Zonder dat u uw handtekening hebt gezet.

Planning Omnummering Vodafone

.

Enkele weken geleden hebben we u verteld dat de 06-nummerreeksen voor mobiele oplossingen langzamerhand opraken in Nederland; op dit moment is al ruim 91% in gebruik. Als gevolg hiervan is er wetgeving opgesteld waarin staat dat een 06-nummer alleen mag worden gebruikt voor diensten waarin spraak (bellen) wordt gebruikt. Voor toepassingen als een mobiel pinapparaat, een mobiele USB stick (dongel), modem of een tablet met simkaart moet een 097-nummer worden gebruikt.

Live je locatie delen met Google Maps

.

Met zowel de iOS- als de Androidversie van de app is het straks mogelijk om je huidige locatie live te delen met vrienden. De nieuwe functie binnen Google Maps wordt gezien als de vervanger van Latitude: een soortgelijke functie van Google die in 2013 is stopgezet.