Krack-aanval op draadloze netwerken

.

Meeluisteren op wpa2-verbindingen

Onlangs waarschuwden onderzoekers, voornamelijk Mathy Vanhoef van de KU Leuven, dat ze een kwetsbaarheid in onder meer wpa en wpa2 hebben gevonden. Deze draagt de naam Krack, wat staat voor Key Reinstallation Attack. Vanhoef presenteerde dit jaar op BlackHat al eerder onderzoek naar de handshake in wpa2 en was vorig jaar betrokken bij de ontdekking van de Heist-aanval op https-verbindingen.

Ransomware voor Android

.

De afgelopen maanden werd Windows al veel geterroriseerd door virussen van de categorie Ransomware, maar nu is er door het beveiligingsbedrijf ESET een variant van Ransomware op Android ontdekt. Deze variant van Ransomware doet zich voor als een update voor de Adobe Flash Player. Deze zal vragen om te mogen installeren, echter dient daardoor eerst aangezet te worden dat externe apps geïnstalleerd mogen worden. 

Wanneer wordt jouw auto gestolen?

.

Ondanks dat het aantal autodiefstallen al jaren afneemt volgens Stichting Aanpak Voertuig Criminaliteit (AVC), zijn er vorig jaar toch 11.022 auto’s gestolen. Er is vooral een stijging te zien in het aantal diefstallen van jonge auto’s van bij dieven populaire merken als BMW, Toyota en Landrover. AVc adviseert bezitters van autotypes die vaak worden gestolen hun voertuig te voorzien van SCM-gecertificeerde beveiligingssystemen. Naast de genoemde merken gaat het ook om Audi, Volkswagen en Mercedes.