Bluetooth af-fabriek systemen

Tegenwoordig komt het steeds vaker voor dat in een nieuwe auto een af-fabriek bluetooth voorziening is ingebouwd. Het komt echter regelmatig voor dat een mobiele telefoon niet compatibel is met het bluetooth systeem dat in de auto is ingebouwd. Toestel fabrikanten testen de handsfree functie van mobiele toestellen vaak met Parrot carkits. Het is echter niet te doen voor deze fabrikanten om hun toestellen te testen met de bluetooth voorzieningen van alle afzonderlijke auto fabrikanten.

Voorkomende zaken zijndufaco_automotive

  • Het “standaard” toestel dat door een bedrijf wordt afgenomen werkt niet samen met de fabriekscarkit
  • Het synchroniseren van het telefoonboek van de telefoon in kwestie werkt niet of nauwelijks
  • Gebruiker is slecht verstaanbaar met de fabriekscarkit 
  • Bluetooth koppeling werkt enige tijd wel en na verloop van een maand of andere termijn werkt dit in eens niet meer

Oorzaak van de problemen:
De auto die vandaag wordt ontwikkeld en wordt voorzien van een carkit komt doorgaans pas 2 jaar later op de markt. Als er dan net een nieuwe technische generatie telefoons op de markt is dan is een dergelijk probleem te verwachten. Tevens kan de software van  deze fabriekscarkits vaak niet worden opgewaardeerd. Parrot doet erg veel moeite om er voor te zorgen dat de huidige telefoons te gebruiken zijn op hun carkits. De Parrot carkits zijn dan ook geschikt voor software-updates.

De auto dealer waar u de auto met af-fabriek bluetooth voorziening aanschaft moet u kunnen vertellen welke mobiele telefoons compatibel zijn met de bluetooth voorziening. Als de combinatie van toestel en auto uiteindelijk niet functioneert kan dufaco business center het toestel updaten naar de laatst beschikbare software. Wij kunnen helaas echter niet garanderen dat het toestel na deze update wel compatibel zal zijn met de bluetooth voorziening in de auto.

Mocht uw interesse zijn gewekt, neem dan graag contact op met één van onze accountmanagers voor een afspraak.